Saç ekim operasyonu ne kadar sürer ?

Saç ekim süresi ekilecek saç kökü ( greft) sayısına, saç ekkmi yaptıracak kişinin dokusuna ve seans sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İşlem öncesi iyi bir saç muayenesi ve planlama yapılması gerekmektedir. Yapılan işleme göre ortalama 6-10 saat arası sürmektedir.

Ne zaman yeni saçlarıma kavuşurum ?

Saç ekim operasyonundan sonra saçların çıkma süresi kişiden kişiye ve ekilen bölgeye göre değişiklikler göstermektedir.

Saç ekim operasyonundan sonra ekilen saç köklerinin deriyle birleştirdiği bölgede kabuklanmalar oluşur. Bu kabuklanmalar operasyondan 10 gün sonra yavaş yavaş dökülmeye başlar ve çok kısa bir sürede kabukların hepsi dökülür. Ekilen saçların bulunduğu bölgeye adaptasyonu yaklaşık 3 ay sürmektedir. Bu aşamada ekilen saçların deri üstünde kalan saç tellerinde dökülmeler olabilmektedir. Saç ekim operasyonundan 3 ay sonra saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar.

İlk çıkan saçlar yumuşak ve biraz güçsüz görünmektedir. Operasyondan 6 ay sonra ekilen saçların ortalama yarısı çıkar. Zaman geçtikçe de çıkan saçlar daha sert ve güçlü çıkar. Saçların çıkma işlemi ortalama 1 yılda tamamlanmaktadır. Saç ekim operasyonu tepe bölgesine yapıldıysa saçların tamamının çıkma süresi ortalama 1-1,5 yılda tamamlanmaktadır.

Saç ektirdiğimde açık bölge kapanır mı?

Saç ekimi yaptırmayı düşünen bir kişinin ilk önce saç ekimi yaptıracağı kişiler tarafından iyi bir muayene yapılması çok önemlidir. Muayene sırasında işlemin nasıl yapılacağı, ne kadar greft alınması gerektiği ve kaç seansta açıklığın kapanacağı belirlenmelidir.

Saç ekim işleminde başın arka kısmından yani ense bölgesinden alınan saç kökleri ( greft) saçsız bölgeye transfer edilmesi işlemidir. Bu işlemde saçsız bölgenin açıklığı ve ense bölgesinde ki saç miktarı çok önemlidir. Bu sayesinde saç ekimi işleminin kaç seans yapılacağı belirlenir. İşlem sonrası doğal ve kaliteli bir görünüm sağlamak çok önemlidir.

Saç ekimini kaç seans yaptırmam gerekir?

Saç dökülmesi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Saç ekimi yapılacak kişinin saç köklerinin donör bölgesindeki yoğunluğu, baş yapısı, saç dökülme şekli gibi bir çok etken önemlidir.

Saç ekim yapılacak kişiye uygulanacak ekim işlemi sayısına seans denir. Saç ekimi yaptıracak kişiye yapılacak seansın sayısını kişinin donör bölgesindeki saç yoğunluğu ve transfer yapılacak bölgenin açıklığı belirlemektedir. Hastanın donör bölgesindeki saç yoğunluğu ne kadar fazla ise alınan saç kökü fazla olur, eğer seyrekse alınan saç kökü sayısı da az olmaktadır.

Hastanın açıklığına göre seans sayısı değişiklik gösterir. Bir kişiye uygulanabilecek seans sayısı 3’e kadar çıkabilir. Ancak donör bölgesinden alım yapılırken düzensiz ve fazla kök alınması sonucu donör bölgesinde aşırı seyrekliğe neden olur. Bu durumda görüntü bozukluğu olmaktadır. Bu nedenle ekim yapılacak merkez ve doktor iyi seçilmelidir.

Saç ekim sonrası saçlarım doğal olacak mı?

Saç ekim işleminde son dönemlerde geliştirilmiş tekniklerden dolayı doğal bir görünüm sağlamaktadır. Saç ekim işleminde doğal görünümü sağlamak için ön saç çizgisine, saç kokü ( greft) sayısına ve greftlerin ekileceği kanallara dikkat edilmelidir.

Saç ekim işleminde ön saç çizgisi kişiye göre belirlenir ve saç çizgisi belirlenirken daha doğal olması için baş yapısına dikkat edilmelidir. Tek tek alınan saç kökleri, ekilecek bölgeye transfer edilirken saç köklerinin içine yerleştirildiği kanallar açılır. Bu kanallar açılırken saçların çıkış yönleri ve açısı belirlenmelidir. Saç ekim işleminde açık bölgeye göre alınacak greft sayısı da daha önce belirlenmelidir.

İşlem öncesi iyi bir muayene ve planlama çok önemlidir. Ancak saç ekim işleminden sonra saçınız hiç bir zaman gençlik yıllarınızda ki kadar gür olması beklenmemelidir. İyi ve doğal bir sonuç için iyi bir saç ekim merkezine saç ekimi yaptırılmalıdır.

Saç ektirmek pahalı bir işlem midir?

Saç ekim işlemi son zamanlarda internette sıkça araştırılan bir konudur. Yapılan işlemde sonuç kesin çözüm getirdiği için bir çok kişi saç ekimini düşünmektedir. Günümüzde kellik probleminde %45 artış gözlenmektedir. Bunun nedenleri ise genetik, dengesiz beslenme, hastalıklara bağlı saç dökülmesi, psikolojik nedenler, stres vb. nedenlere bağlı saç kayıpları oluşmaktadır. Saç kayıplarını önlemek için ilaçlar, şampuanlar ve bazı klinik yöntemler mevcuttur. Fakat hiç biri saç ekim yöntemi gibi kesin değildir. Bu yüzden de çok araştırılan bir konu olmuştur.

Saç ekim konusunda en çok araştırılan konu da işlemin maliyetidir. Saç ekim operasyonu maddi olarak değişiklik göstermektedir. Özellikle yurt dışında Türkiye’ye göre çok pahalı yapılmaktadır. Bu yüzden yurt dışından saç ekimi için ülkemize çok talep olmaktadır.

Saç ekim işlemini yaptıracağınız kişinin muayenesinden sonra yapılacak işlem hakkında bilgi verilir. Hangi yöntemle saç ekimi yapılacağı, kaç tane greftte gerekli olduğu ve kaç seans gerektirdiği belirlendikten sonra maliyeti de belirlenmektedir.

Saç ekim işleminin pahalıya yapılması işlemin çok iyi olması anlamına gelmemektedir. Bu işlemde en önemli konu işlemi yapan kişinin el becerisi ve tecrübesidir.

Daha önce saç ekilmiş bir bölgeye tekrar ekim yapılabilir mi?

Saç ekim işlemini sadece kellik durumun da değil kişinin saçları seyrekleştiğinde ve bu durum onu rahatsız ettiği zaman da yapıla bilmektedir. Fakat bu işlemden sonra kişinin mevcut saçlarında dökülme devam ederse ekilen bölgede tekrardan seyrek bir görüntü oluşacağı iç tekrardan sıklaştırmak için aynı bölgeye saç ekimi yapıla bilinir.

Başka bir saç ekim merkezinde saç ekimi yaptırmış olup sonuçtan memnun olmadığı için de aynı bölgeye tekrardan saç ekimi yapıla bilinir. Ancak bu işlemlerde en önemlisi saç köklerinin alınacağı donör bölgesinde yeterli miktarda saç olmasıdır. Kişinin donör bölgesinde yeteri kadar saç varsa saç ekim işlemi 2-3 defa tekrarlanarak saç ekimi yapıla bilinir.

Saç ekim işlemini tekrarlaya bilmek için operasyondan sonra 1 yıl beklenmesi gerekmektedir.

Saç ekimi ağrılı bir işlem midir ?

Saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği konulardan biriside işlem sırasında ve sonrasında ağrının olup olmayacağıdır.

Saç ekim işlemi lokal uyuşturma altında yapılmaktadır. Saç ekimi işlemi süresinde herhangi bir ağrı olmasını engellemektedir. Lokal uyuşturma yapılırken çok ince iğneler kullanıldığı için saç ekimi yaptıracak kişinin ağrı eşiğine göre hissedilen ağrı değişmektedir. Genellikle saç ekimi yaptıran kişilerde hafif ve geçici bir yanma hissi olmaktadır.

Operasyon sonrası oluşa bilecek ağrıda doktorun verdiği ağrı kesicilerle geçecek kadar hafif olup saç ekimi yaptıran bir çok kişinin hemen hemen hepsi bu süreci sıkıntısız bir şekilde geçirmektedir.

Saç ekimi kimlere yapılabilir ?

Saç ekimi işlemi, saç dökülmesi, kellik problemi ve yara- yanık gibi saçlı deride oluşan problemlere karşılık en etkili , kalıcı ve güvenilir  bir yöntemdir. Bu problemleri olan kadın veya erkek, yetişkin veya genç diye bir ayrım yapılmamaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi olan ve saç ekimini düşünen bireylere uygulanmaktadır.

Saç ekimini düşünen kişilerin yaşından çok dökülmenin şekli belirleyicidir. Saç ekimi için belirli bir yaş sınırı yoktur. Saç ekiminde en önemli unsur saç dökülmesinin bitip bitmediğidir. Bu da yaşa bağlı olarak değişmektedir. Erkek tipi dökülmelerde genellikle 40 yaşına kadar hızlı bir dökülme görülürken 40 yaşından sonra dökülme hızı çok yavaşlar. Bu nedenden dolayı bu yaşın altında ki kişilerde saç ekimi yapılsa bile kişinin kendi mevcut saçlarında dökülme devam edebileceği için saç ekim yaptıran kişinin daha sonra 2. ve 3. seanslara ihtiyaç duyacağı bilgisi verilmelidir.

Bu işlemi yapabilmek için kişinin , başının yan ve arka bölgesinde yeteri miktarda saç olması gerekmektedir. İyi bir saç muayenesinden sonra saç ekimine karar verilmelidir.

Tek seansta maksimum kaç adet saç ekilebilir ?

Saç ekim operasyonu kişiye göre değişiklik göstermektedir. Saç ekimi önemli bir operasyon olmakla birlikte birçok neden süreci etkilemektedir. Saç ekim operasyonu öncesi saç ekimini düşünen kişinin muayenesi çok önemlidir. Muayenede saç ekimi yaptıracak kişinin saç yoğunluğu belirlenir. Saç yoğunluğu ne kadar fazla ise o kadar çok saç kökü ( greft) alına bilinir. Muayene sırasında ekilecek bölgenin açıklığı, ne kadar saç kökü gerektiği, donör bölgenin yeterli olup olmadığı ve seans sayısı belirlenmelidir. Saç ekim operasyonunda doğal bir görünüm sağlayabilmek için bunlar çok önemlidir.

Saç ekim operasyonunda donör bölgesinden greft alınırken, alınan bölgenin yapısını bozmamak gerekmektedir.

FUE saç ekimi tekniğinde saç kökleri tek tek alınmaktadır. Bu teknikle maximum 4000-5000 greft alına bilmektedir. Greft sayısi arttıkça yapılan operasyonun süreside uzamaktadır.

Ne zaman denize yada havuza gidebilirim?

Saç ekimi yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler vardır. Bunlardan en önemlisi saç ekiminden sonra başınızın güneş ışınlarına maruz kalmamasıdır. Güneş ışınlarının dik olduğu saatlerde dışarı çıkılacağı zaman güneş kremi veya şapka kullanılmalıdır. Saçlar uzayana kadar da başınız güneşten korunmalıdır.

Saç ekiminden 2 ile 3 ay sonra denize veya havuza girilebilir. Enfeksiyon riski açısından dikkatli olunmalıdır. Saç ekimi yaptıktan sonra doktorunuzun tavsiyelerine uyarak daha başarılı bir işlem tamamlaya bilirsiniz.

Ekilen saçlarım daha sonra dökülür mü?

Saç dökülmesi kişiden kişiye farklılık göstersene bazı nedenleri vardır. Bunlar genetik, hormonal ve stres vb. Durumlardan kaynaklanmaktadır.

Saç ekimi yapılırken kişinin başının yan ve arka kısmından yani ense bölgesinden alınmaktadır. Erkeklerde ense bölgesideki saç kökleri genetik olarak dökülmemeye kodlanmıştır. Bu saçlar ömür boyu dökülmez.

Saç ekim işleminde donör bölgesinden alınan saçlar, saçların olmadığı bölgeye transfer edilir. Transfer edilen saçlerın genetik olarak dökülmeme özelliği olduğundan saç ekim işleminden sonra ekilen saçlar dökülmez. Ancak saç ekim yapacak kişinin mevcut saçları varsa ve dökülmeye devam ederse tekrardan saç ekim işlemi yapılması gerekebilir. Bu yüzden bu işlemi düşünen kişinin işlem öncesi iyi bir muayene ve deneyimli bir saç ekim merkezi bulması çok önemlidir.

Saç ekim sonrası iş hayatıma ne zaman geri dönebilirim?

Saç ekim işleminden sonra ertesi gün normal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Tıbbi olarak hiç bir problem yoktur. Ancak saç ekiminde yapılan işlemlerden dolayı ilk günlerde baş bölgesinde kızarıklık, kabuklanma ve hafif bir şişlik olması çok normaldir. Bunlar sizin çalışmanıza mani olmayacaktır. Sadece görüntü olarak dikkat çekebilirsiniz.

İşe başladığınızda ilk etapta ağır işlerden ve güneş ışınlarından kendinizi korumanız gerekmektedir. Ekilen saçların bulunduğu bölgeye tutunması için 10 günlük bir sürece ihtiyacı vardır. Bu yüzden başınızı darbelerden korumanız gerekmektedir. Bu konulara dikkat ederek ertesi gün iş hayatınıza dönebilirsiniz.

Her greftten kaç kök çıkar?

Saç ekimini düşünen bir kişi ilk önce internetten araştırma yapmaktadır. Bu araştırmalar sonucu kişinin önüne bir sürü bilmediği terim çıkmaktadır. Greft terimi de bunlardan bir tanesidir. Saç ekim işleminin doğal olması için açık bölgeye göre doğru miktarda greft sayısı çok önemlidir.

Vücudumuzdaki kıllar genellikle tekli kök olmaktadır. Saç derisindekiler ise 1-2-3-4 kök içeren gruplar halindedir. Bu gruplara greft denir. Örneğin saç ekimi yapılan kişiden 3000 greft alınmışsa ortalama 6000-9000 arası saç kökü anlamına gelmektedir.

S.S.S